Chocolaterie Verleye - al meer dan 25 jaar chocolade en koekjes gemaakt met passie!

Chocolaterie Verleye wordt in 1993 opgericht door chocolatier-patissier Jan Verleye. Daarmee gaat een jongensdroom in vervulling. Jan begint kleinschalig in de kelder van zijn eigen woning én oorspronkelijk slechts in bijberoep. Toch weet hij zich meteen te onderscheiden door resoluut voor kwaliteit te gaan. Enkel de beste ingrediënten worden gebruikt.

 

Meer dan twintig jaar later staat Chocolaterie Verleye nog steeds garant voor kwaliteit en versheid. Ondertussen is het aanbod van pralines en chocoladeproducten uitgebreid met dessertkoekjes.

 

Na een tussenstop in de Slachthuisstraat, zijn we sinds 2014 verhuisd naar een nieuwe state of the art fabriek in de Everdongenlaan in Turnhout. Daar beschikken Jan en zijn team over een gloednieuwe chocoladefabriek, inclusief atelier. Al onze producten worden in België gemaakt.

Jan is lid van de Richemont Club België en won reeds verschillende medailles in nationale en internationale wedstrijden, zoals Prosper Montagné en International Grand Prix Mandarine Napoléon. Hij werd ook gevraagd om chocolade te creëren in het Belgisch paviljoen op de wereld expo Shanghai 2010.

Medaille prosper montagne

Kwaliteit

Ontdek hier de pure passie voor chocolade en koekjes.

 

We kiezen bewust voor de beste Belgische chocolade en werken alleen met verse ingrediënten. Bovendien blijven we niet stilstaan. In onze zoektocht naar innovatie vullen mens en machine elkaar aan.

 

Dankzij pure ingrediënten, ambachtelijk vakmanschap en splinternieuwe installaties verleggen we onze grenzen telkens opnieuw.

Workers in the factory

Teamwerk

Vandaag is elke creatie van Chocolaterie Verleye het resultaat van teamwerk. We verenigen een twintigtal medewerkers die de passie voor onze ambacht combineren met uniek vakmanschap.

 

Samen delen we dezelfde passie voor ons vak. Samen zijn we fier op elk product dat we vervaardigen.

 

In een prettige werkomgeving tonen mensen het beste van zichzelf. Daarom dragen we zorg voor het geluk van onze teamleden en voor onze fijne, familiale werksfeer.

 

Onze moderne en open productieruimte heeft grote ramen. Dit is uniek in de sector. Hier hechten wij enorm veel belang aan, omdat het daglicht bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van onze werknemers.

 

Motivatie en inspiratie: onze troeven om het verschil te maken.

‘Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk! De ramen in de productieruimte maken het een aangename omgeving om in te werken. Samen met mijn collega’s proberen we van elke dag een leuke, productieve dag te maken.‘
Nancy
Werknemer

Duurzaamheid

Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Onze leveranciers worden zorgvuldig uitgekozen en steeds vaker gebruiken we in projecten UTZ-gecertificeerde chocolade.

 

Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust. Elke dag zien we uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden. Armoede, kinderarbeid, een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn dagelijkse problemen in deze derdewereldlanden. Omdat hun stiel de onze maakt is het van groot belang dat wij deze regio’s omarmen en de gemeenschappen steunen.

 

Bij deze gedachte willen we elke dag een stap in de juiste richting zetten.

Cacao farmers